Det var planerat sedan en tid tillbaka att jag och Richard skulle åka och hälsa på Arnold i Habo. Vi hade båda tagit ledigt, och såg fram emot att träffa Arnold som vi inte sett på ett tag. Dessvärre så kom det saker i mellan, och turen fick avbokas. Lade då lite snabbt ut i Messengergruppen “YCC Småland – Kronoberg” om det var någon som ville hänga med ut på en tur till Karlskrona, då vi bestämde oss för att besöka Glassiären.

Vi blev tillslut sex stycken som hade möjlighet att sticka ut en runda på en vardag.

Det visade sig vid en snabb sökning, att även Glassiären drabbats av Covid-19. Dom håller med andra ord stängt, och inget datum satt för öppning.

Kenneth och Tobbe hade dock koll på en trevlig fiskerestaurang i Karlshamn, så det fick bli vårt nya resmål. Vi träffades på Preem i Växjö runt kl 10:45, och med hjälp av Calimoto (mc-app) så fann vi en trevlig väg till Karlshamn.

Det var tur att app:en talade om för mig hur jag skulle köra, för vägen som vi körde var långt ifrån den traditionella raka sträcka som Växjö – Karlshamn brukar vara. Vi fick se småländska vägar, ängar, skogar och sjöar, och ett antal vilda djur, tur nog var det bara en hare som kom upp på vägen.

Vi mötte ett stort antal motorcyklar som var på väg mot Karlskrona, en kortege med närmare 25-30 motorcyklar, mestadels Honda, med två tyska följebilar.

Nästan nere i Karlshamn stannade vi till och tog en fika, som vi hade med oss från Växjö. Vi var alla rörande överens efter att kört dom härliga slingriga vägarna om att “Man åker inte mc, man kör mc!“.  Att stanna på vägen och snacka lite, ta en kopp kaffe, i strålande solsken är som balsam för själen, och det bjöds på många skratt.

Samling vid kaffet

Mc tur till Karlshamn

Efter fikat så körde vi de sista 3 milen till Karlshamn, vilket blev mer eller mindre en transportsträcka då vi lämnat de roliga slingriga vägarna bakom oss. Väl i Karlshamn så fick vi en rejäl utmaning; Har ni någon gång kört bil/mc i Karlshamn? Varenda väg är för f** enkelriktad!

Kenneth tog taktpinnen, och lotsade oss genom galenskapen, till en liten restaurang som heter Wagga Fisk & Delikatessrökeri, som ligger  vid lilla båthamnen på Saltsjöbadsvägen. Det beställdes allt från räkmacka, till stekt sill och laxtallrik.

Fisk restaurang

Lunch

När vi satt och hade det som allra bäst, så började det regna utanför…och åska …och regna ännu mer!

Men lite regn kan inte förstöra en bra dag, alla var vid gott humör, och dom som hade med sig regnskydd tog på sig dessa. Sedan bar det av hemåt. Man kan förbanna regnet, men det slutar inte regna för det. Vägen hem blev inte den samma som på vägen ner, då vi alla var överens om att närmsta vägen hem var att föredra.

Inget ont som inte har något gott med sig, att köra i regn, på en rak väg är för mig nästan som meditation. Man får liksom tid för reflektion, det gör inget att det regnar, det kunde ha varit värre.

För två veckor sedan så konstaterade läkare att jag hade något på min högra hjärnhalva, i samband med detta så sattes livet på paus. Det är inget som man vill höra från en läkare, att dom dessutom inte kunde ge mig besked på vad dom funnit, gjorde det hela mycket “ansträngt”. Vet inte hur många gånger jag planerade framtiden för min familj, hur skulle det gå för dom när jag var borta? Fullständigt ologiskt tänkande, det fanns inte många rationella tankar den veckan… Det var en vecka som jag sent kommer att glömma. Att jag sedan fick svaret av läkarna att det jag har i huvudet inte kommer att innebära någon som helst fara för mig, gav det mig liksom livet tillbaka. Jag uppskattar det lilla, och ser storheten i detaljerna. Alla borde någon gång få uppleva känslan av en ny chans, och där igenom uppskatta det vi har!

Ta vara på varandra, och kör försiktigt!

/ Johan Westergren, vice regionchef Småland