Tipsrunda med East den 2019-06-30.

Till tipsrundan blev vi 23 st varav 17 st körde sina hojar med eller utan passagerare. Vi samlades på Cheifland, som ligger mellan Enköping och Bålsta. Det bjöds på kaffe med tillfälle att bekantade sig med varandra, då både nya och äldre medlemmar deltog i denna aktiviet. Vi förväntade oss en bra dag med bra väder och så blev det också, jag hoppas att alla deltagare var nöjda med upplägget av tipsrundan också. Vanligen brukar deltagarna få en egen kart att köra utefter men denna gång körde vi alla tillsammans i kortege och stannade tillsammans på förutsatta hållplatser för en tipsfråga. Therése fick i uppdrag att göra tipsfrågorna med svaren samt uppläsning av frågorna vid samtliga stopp efter vägen. Vi filmade delar av tipsrundan och tog massor av bilder. Ja massor av bilder blev det, lite över 400 st bilder! Av alla dessa bilder valdes det ut ca 25 st för att visas på klubbens hemsida, samt en video ihop satt av Therése.

Tipsrundan bestod av 8 st frågor, där fråga 1 ställdes vid starten innan utfärd från Chiefland och fråga 8 ställdes som avslutande fråga tillbaka på Chiefland. De övriga 6 frågorna ställdes utefter vägen. I Järlåsa hade vi ett längre stopp för dem som behöva tanka, sedan gick färden vidare mot Morgongåva där vi stannade för ett längre stopp med kaffe/te och bulle för alla deltagare samt mer tid att få en gemenskap med varandra under resan.

Efter vila och fika i Morgongåva gick färden vidare mot Vittinge kyrka, sedan en längre körning till Torstuna kyrka. Väl tillbaka på Cheifland fick alla deltagare mat och efter att alla fått i sig lite kaffe med mera var det tid för prisutdelning. Vinnare tipsrundan blev Andrea Boström som fick motta priset av Clas Blomberg, YCC President.

Jag vill även tacka alla deltagare och hoppas på deras deltagande vid flera framtida aktiviteter. Speciellt tack till Christian Sagström från Yamaha Center i Västerås som höll med tipsrundans priser.

Ja, detta var en liten sammanfattning från tipsrundan. Det var min första större aktivitet och jag är mycket nöjd och glad över genomförandet. Jag hoppas vi träffas ute på vägarna och på andra kommande aktiviteter. Återigen tack till alla deltagare och tack till deltagarna i följebilen som stod för administrering, foto och video!

Med vänlig hälsning:
Ola Andersson, YCC1752
East: Områdesansvarig, Västmanland